Снимки на филиписнки студенти с ``шапки против преписване`` на главите по време на

...
Снимки на филиписнки студенти с ``шапки против преписване`` на главите по време на
Коментари Харесай

Шапки против преписване станаха хит сред студентите на Филипините

Снимки на филиписнки студенти с ``шапки срещу преписване`` на главите по време на изпити в лицей, станаха шлагер в обществените мрежи.Мери Джой Мандан-Ортис, професор по машинно инженерство в Инженерния лицей към университета Бикол помолила студентите да изработят шапки, които да им попречат да надничат в написаното от другите. Мнозина прегърнали концепцията, като създадали ``изобретенията`` си от картон, кутии за яйца и други материали. А другояче мотивът бил доста сериозен - междинни изпити, които са наложителни за студентите в колежа и се организират през третата седмица на октомври. 

Мандан-Ортис споделя за Би Би Си, че е търсила " занимателен метод " да подсигурява " честност и почтеност " в часовете си. Накрая се оказало, че концепцията е ефикасна. Признава, че се е въодушевила от сходна ``мода`` от 2013 година, когато студенти от Банкок залепили листове хартия от двете страни на главите си, с цел да не преписват по врме на изпит. Бъдещите инженери от колежа Бикол надграждат концепцията, като създават шапки с всичко, което съумяват да намерят към себе си - листове хартия, картон, хартиени чаши, плат. 

Поредицата от изявления на Мандан-Ортис във Фейсбук събра хиляди лайкове за броени дни. Идеята се популяризирала бързо и вдъхновила студенти и възпитаници и от други елементи на страната.

Професор Мандан-Ортиз съобщи, че нейните студенти са се показали по-добре на изпита тази година, защото са били стимулирани от строгите условия и са учили крепко. А най-важното е, че никой не е бил заловен да преписва.

 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР